F.A.Q.

De meest gestelde vragen aan Fien Fleur, voor jou op een rijtje beantwoord.
Staat je vraag er niet tussen? Neem gerust contact met ons op.

 

Telefoon: 06 10 75 10 85
E-mail: info@fienfleur.nl

ALGEMEEN

Onze huisregels

Onze huisregels:

  • Niet schreeuwen, gillen etc. in de pluk- en moestuin. We zijn geen pretpark. Kinderen mogen natuurlijk wel lekker enthousiast zijn.
  • Let op uw kinderen. Helaas wordt er nogal hard gereden in onze straat.
    voorzichtigheid is geboden!
  • Geen afval achterlaten, ook niet op ons parkeerterrein
  • Fotograferen met professionele apparatuur uitsluitend na overleg, toestemming en tarief van Fien Fleur.
  • In verband met hygiëne zijn honden nergens toegelaten.
  • De moestuin, boomgaard, loodsen en privéterreinen níet betreden.
  • De volgende voorwerpen zijn verboden mee te nemen op ons terrein: softdrugs, harddrugs, (huis)dieren, voorwerpen met discriminerende en/of provocerende teksten en/of uitingen, slag-, steek, vuur– of stootwapens of andere voorwerpen die als wapen zouden kunnen aangewend, voorwerpen die de veiligheid, gezondheid of welzijn van de bezoekers negatief kunnen beïnvloeden, spuitbussen, verstuivers, vuurwerk, fakkels. Dit alles op straffe van aangifte en/of inbeslagneming.

Wie is Fien Fleur?

Fien Fleur is het initiatief van ons tweetjes, te weten, José Rompelberg en Astrid Hollands. José is de boer, en Astrid de bloemenboerin. José heet José omdat zijn moeder hem zo heeft genoemd. (Geboren en getogen in Eijsden, nabij de Waalse grens, vandaar de Franse voornaam.)
Per 1 maart 2017 hebben wij het agrarisch akkerbouwbedrijft en camping de Korenwolf van de familie Knops overgenomen. In 2017 en 2018 hebben wij de camping nog bestierd. In 2019 hebben wij in verband met de vele werkzaamheden op en rondom de boerderij besloten de camping voor een paar seizoenen te sluiten. In 2017 zijn we begonnen met de aanleg van de laagstam zoete kersenboomgaard en hebben wij  een pluk- en moestuin aangelegd. Allerlei soorten notenbomen en kleinfruit vindt ook een plek op ons perceel.

Verkopen jullie cadeaubonnen?

Jazeker en jij mag het bedrag zelf bepalen. Bij de cadeaubon krijg je van ons een gratis blanco wenskaart.

Afhalen: De cadeaubon kan worden afgehaald tijdens onze openingstijden.
Bezorgen: Ook mogelijk. Stuur ons een e-mail met daarin vermeld het gewenste bedrag en het adres waar je graag de cadeaubon wilt (laten) ontvangen. Wil je de cadeaubon graag rechtstreeks naar de gelukkige sturen dan mag je mij doorgeven welke tekst ik voor je kan schrijven op de gratis wenskaart.
Na ontvangst van betaling (bedrag cadeaubon + 0,87 cent verzendkosten) zullen wij je cadeaubon versturen. Het is een brievenbus envelop dus je hoeft niet op de pakketbezorger te wachten 😉

Let op: cadeaubonnen zijn niet inwisselbaar voor contanten.
Het bedrag van de cadeaubon hoeft níet in één keer te worden besteed.
Cadeaubonnen zijn 1 jaar geldig.

Wat zijn de betaalmogelijkheden?

Het is mogelijk om met pin of contant te betalen.

PLUK- & MOESTUIN

Is het nodig om te reserveren?

Bent u van plan om tijdens onze reguliere openingstijden langs te komen? Dan is reserveren enkel nodig wanneer u met een groep van meer dan 20 personen komt.

Wilt u buiten onze reguliere openingstijden langskomen? Neem dan contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden en/of een afspraak. Het liefst via e-mail: info@fienfleur.nl

Welk prijskaartje hangt aan het bloemen plukken?

Als stelregel is het aantal stelen gedeeld door de factor twee het bedrag dat je bij ons afrekent. Dus pluk je twintig stelen dan betaal je daar een tientje voor.
Door het seizoen heen worden sommige bloemen groter en daardoor kostbaarder. Pluk je lange steellengtes (groter dan normale vaaslengte) dan kan het ook zijn dat je iets meer betaald. Maar, omgedraaid werkt het ook zo, hele dunne friemelige steeltjes zijn weer lager geprijsd.

Voor boeketjes die geplukt zijn door kinderen hanteren wij kleinere prijsjes.

Hoelang blijven de boeketjes staan?

De bloemen die je plukt zijn natuurlijk supervers! Kijk goed naar de bloemen voordat je knipt, knoppen komen niet uit op vaas. Bij een goede verzorging kun je jouw zelfplukboeket wel twee weken mooi op vaas houden.

Kijk eens onder het kopje bloemen verzorgen

Tot wanneer / hoelang is de pluktuin geopend?

Onze pluktuin is ieder jaar geopend vanaf het voorjaar en sluit na de eerste nachtvorst. Wij zijn afhankelijk van het weer dus een precieze datum kunnen wij vantevoren nooit garanderen 😉 Houd daarom onze diverse mediakanalen zoals facebook, instagram en de website in gaten, volg of like onze pagina’s. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes.

Telen jullie biologisch?

Onze voorkeur gaat uit naar mooie bloemen en goede groenten.
We willen jullie graag het beste bieden en niet alle zaden zijn biologisch geteeld/verkrijgbaar. Dus we betrekken vanwege de diversiteit in soort en smaak onze zaden en pootgoed van zowel biologische als ook van niet biologische zaadtelers.
Het keurmerk 100%biologisch is een beschermde titel en voeren om bovenstaande reden niet.

Om de planten tegen insectenvraat en andere plagen te beschermen, maken wij indien nodig gebruik van biologische, plantversterkende (afweer)middelen.

OVERIG

Ik ben influencer, blogger, start-up...

En nu? We krijgen veel aanvragen om een product of dienst te leveren in ruil voor gratis reclame.

Maar: wij zijn boeren met een lokaal bedrijf. Wij verdienen ons brood met onze gewassen, niet met vind-ik-leuks. Daarnaast kiezen wij zelf op welke manier wij reclame maken voor onszelf. 

Wij reageren niet op aanvragen voor gratis producten. 

Fien Fleur als locatie voor een foto- of filmshoot?

Op ons terrein mag met professionele camera-apparatuur worden gefotografeerd/gefilmd mits u daar op voorhand schriftelijk toestemming voor heeft gevraagd. Wij vragen hier een vergoeding voor, ook voor portfolio werk.
Bent u geïnteresseerd? Stuur ons dan een mailtje met de volgende info:
Uit hoeveel man bestaat de crew?
Voor wat voor soort uiting zullen de foto’s/video worden gebruikt? Website, social media, drukwerk? Commercieel, persoonlijk e.d.?
Hoelang en wanneer wilt u gebruik maken van onze locatie?

Fien Fleur als feest- of trouwlocatie

Trouwen of overdag feesten tussen de bloemen? Wij bespreken de mogelijkheden liefst persoonlijk. Bel of mail ons gerust voor een afspraak.

   Copyright & Disclaimer © Fien Fleur™. Alle rechten voorbehouden.

Illustraties: Lisette Wansink.    Fotografie en webdesign: STUDIO MOOIERDER.