PLUKTUIN

Pluk een boeket voor jezelf, een vriendin, je partner
of die moeder die jarenlang je was heeft gedaan.

Er is altijd wel een reden om iemand te verblijden met een mooie kleurenpracht. Als verrassing, goedmakertje, een bedankje of voor ‘gewoon’, omdat bloemen iedereen opfleuren.

Plukken in de pluktuin.

Hoe gaat het in z'n werk?

Trek vooral niet je mooiste kleren aan. Denk eerder aan een bergschoenen of een goed paar laarzen. Je leent van ons een emmertje met water en een snoeischaar.

Hop, de tuin in! Kijk eens rustig rond en geniet van onze bloementuin van 8000m2. Dat zijn bijna 2 voetbalvelden.

Een aantal bloemen zijn enkel geplant voor de decoratieve zaaddozen, zoals papavers en klaprozen. Mooi voor het oog, niet om te plukken.

Er zijn geen regels verbonden aan het maken van je eigen bloemstuk. Denk vooral niet teveel na. Ton-sur-ton of zo bont als maar kan... pluk wat jij het mooist vindt!

Laat altijd een gedeelte van de stengel mét bladeren staan zodat de plant kan gaan herbloeien. Zo heeft iedereen er langer plezier van. De moestuin is niet toegankelijk. Na het plukken van de bloemen kun je in het winkeltje jouw bloemen uit het emmertje halen. Eventueel de stelen schonen en de stelen tellen en inpakken.

Het aantal bloemstelen gedeeld door twee is het bedrag dat je bij ons afrekent.

N.B in de ochtend en doordeweeks is het heerlijk plukken. Neem een emmertje mee voor de terugreis. Honden zijn i.v.m hygiëne niet toegelaten. Onze tuin is geen pretpark, respect voor ons werk, natuur en omwonenden.

   Copyright & Disclaimer © Fien Fleur™. Alle rechten voorbehouden.

Illustraties: Lisette Wansink.    Fotografie en webdesign: STUDIO MOOIERDER.